·  TEL. 937 857 639 · EMAIL ramonpont@ramonpont.cat
 · 

Fotos: La Vella Quaresma

Ara que el senyor Carnestoltes amb la seva disbauxa ja ha marxat, arriba la Quaresma! Els banquets, la festa boja i el desordre donen pas al dejuni, l'ordre i la calma. Els 40 dies, o 7 setmanes, de prohibicions estan representats pel personatge de la Vella Quaresma.De fet les 7 potes representen les setmanes que van des de carnestoltes fins Pasqua, però les setmanes de quaresma son 5. Els 5 diumenges de Quaresma son el temps que dediquem els cristians a prepararnos  per la Pasqua que és la nostra festa més important, ja que és per excelència la festa de VIDA

Qui és la vella quaresma?  Es tracta d’una dona vella i arrugada, amb un mocador al cap, i amb una característica molt peculiar: té 7 cames. Tantes cames com setmanes falten perquè arribi la Pasqua. La seva missió és procurar que els més menuts no mengin carn, i per això sempre porta un o dos bacallans a les mans, per tal de donar peix a la mainada.

Dos dels missatges que els infants ja hem descobert darrere de dues de les cames de la vella quaresma i els quals hem de complir durant aquest període han estat: 'Tenir cura del material comú' i 'tenir paciència'.